Hajdú egyezsége

Hajdú Péter egyezséget kötött az ellene felhozott vádakkal kapcsolatban, így elkerülte a börtönt.

A Fővárosi Törvényszék jóváhagyta az ügyészég vádlottakkal kötött egyezségét abban a büntetőügyben, amelyben két férfit és egy nőt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádoltak. A bűncselekményeket a II. és III. rendű vádlottak bűnsegédként követték el.

Így a bíróság  Hajdú Pétert, az I. rendű vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélte.

Előzményei

Az ítélet szerint az I. rendű vádlott több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a kft.-je nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmát jogosulatlanul levonta.

A közlemény nem nevezte meg az érintetteket, de a Magyar Hang a vádemeléskor megírta, hogy az elsőrendű vádlott Hajdú Péter. 

A „különösen nagy” vagyoni hátrány azt jelenti, hogy az elkövetők 50 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Természetesen kíváncsiak lennénk, hogy ha nem Hajdúról van szó mi lett volna a végkimenetel

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*