Hajdú egyezsége

Hajdú Péter egyezséget kötött az ellene felhozott vádakkal kapcsolatban, így elkerülte a börtönt.

A Fővárosi Törvényszék jóváhagyta az ügyészég vádlottakkal kötött egyezségét abban a büntetőügyben, amelyben két férfit és egy nőt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádoltak. A bűncselekményeket a II. és III. rendű vádlottak bűnsegédként követték el.

Így a bíróság  Hajdú Pétert, az I. rendű vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélte.

Előzményei

Az ítélet szerint az I. rendű vádlott több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a kft.-je nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmát jogosulatlanul levonta.

A közlemény nem nevezte meg az érintetteket, de a Magyar Hang a vádemeléskor megírta, hogy az elsőrendű vádlott Hajdú Péter. 

A „különösen nagy” vagyoni hátrány azt jelenti, hogy az elkövetők 50 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Természetesen kíváncsiak lennénk, hogy ha nem Hajdúról van szó mi lett volna a végkimenetel

Volt Neotonos fog indulni Csepelen

Van egy mondás. Nagy az Isten állatkertje, és az ajtaja is nyitva. Ha már semmi sem megy, légy politikus. Pál Read more

Fiala befejezi a közös munkát
fiala jános

Az ATV a Media1-hez is eljuttatott közleményében azt írja: a műsorvezető és a Civil a pályán szerkesztője között hetek óta tartó konfliktus Read more

Elmehetnek a picsába

Kultúrmocsok A vádirat benyújtása előtt megtérítette a kárt, ezért nem tiltották el a közügyek gyakorlásától és előzetes mentesítést kapott Hajdú Read more

Andika
Várkonyi-Mészáros

Kultúrmocsok Emlékszem, amikor néhány hónapja felröppent a hír a közösségi csoportokban, hogy Andi és Lölő egy pár, persze szinte mindenki Read more

Most mond meg!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

három × három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tovább az eszköztárra