Tegnap majd elélvezett az origo.hu erre ma

Örömmámorban úszott a tegnapi napon az összes kormányos szócső, élükön az Origó méretes hazugságaival, erre tessék. Semmi sem az, ami.

Dobrev Klára EP képviselő, akiről nem tudjuk elképzelni, hogy ereszcsatornán jutott be oda ahol van, elmagyarázta, hogy mis az amiről a hadiösvényen járó kormány azt hiszi nyert.

Lássuk mit ír az ellenszel.hu

Tegnap este több különböző lapértesülések alapján szinte biztossá vált, hogy megszületett a megállapodás vétó-ügyben a németek és a két blokkolással fenyegető tagállam (Lengyelország, Magyarország) között.

Dobrev Klára pontokba szedte, hogy miért harcolt, majd végül mit ért el Orbán Viktor. Így már nem lesz olyan könnyű győzelemként eladni azt, ami történt:

1) Orbán meg akarta akadályozni a jogállamisági mechanizmus létrejöttét – a jogállami mechanizmus márpedig létrejön.
2) Orbán próbálta ellehetetleníteni az Európai Parlament feltételeit – a feltételek maradéktalanul megmaradtak.
3) A miniszterelnök azt mondta, hogy ő csak jogi garanciákban hisz, mert – úgymond – “nem most jött le a falvédőről” – ehhez képest nem kapott jogi garanciát semmire, az általa kért tanácsi értelmező nyilatkozat nem jogszabály, hanem egy darab papír, egy deklaráció, minden jogi hatály nélkül. Az EU Tanácsa ugyanis önállóan nem alkothat szabályokat.
4) Orbán “megkapta”, hogy az Európai Bírósághoz fordulhat. Csakhogy Orbán az Európai Bírósághoz enélkül is fordulhatott volna. Egy jogállamban minden döntés bíróság előtt megtámadható, márpedig az EU jogállami alapon működik. Ez mindig így volt, ezután is így lesz. Most annyi történik, hogy egyfajta szépségtapaszként Orbán megkapja azt, ami magától érthető.
Ám ne feledjük azt se, hogy a magyar kormány az összes ilyen jelentős perét elvesztette az Európai Bíróságon. Ezt is el fogja bukni. És a helyükben nem bíznék abban, hogy a bíróság majd csak a távoli jövőben fog dönteni. Az ilyen ügyekben átlagosan 10 hónap alatt megszületik a jogerős ítélet.
5) A “megállapodás” legfontosabb eredménye: a jogállam kötelező és csak annak jár uniós támogatás, aki betartja a jogállamiság normáit. Orbán ezt is elbukta és az maradt, ami volt: az EU örök vesztese.
Az Európai Unióban pedig új időszámítás kezdődik. Többé nem lehet ellopni a támogatásokat. Mert ezt is jelenti a jogállam. Ezt az eredményt méltán ünnepelhetjük mi, európai magyarok!

Szóval kérem. Én már régen mondom. Akinek kicsi a pöcse, álljon közelebb, mert a bokájára hugyozik. Most is ez történt.

Kép: Marjai János / 24.hu

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*