Miért sunnyog az M1?

Czeglédy Csaba ügyvéd az M1 királyi kormány Orbán Fidesz hírcsatorna vezérigazgatójához fordult, aki keres annyit, hogy figyelemre se méltassa kérdezőt, hogy megkérdezze. Mi a lófaszt csinált december 3-án a KÖZMÉDIA?

Hogy mi történt akkor? Hát bebukott az ereszcsatornás Száj’b’er gyerek ott Brüsszelben. Na lássuk mit írt annak a kókler menedzsernek:

 

A képen Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója látható, aki a közszolgálatinak hazudott, valójában kormányszolgálati televíziók és rádiók vezetője. Havi bére legalább 2,4 millió forint.
Ennyi fizetésért sem sikerült törvényi kötelezettségének eleget tennie, ugyanis múlt héten, december 3-án kiegyensúlyozott tájékoztatási kötelezettség megsértése miatt fordultam hozzá, mivel sikerült december 1. napján az M1 Híradóban (mind a 19:30-kor, mind a 21 órakor kezdődőben) úgy beszámolniuk Szájer drogos orgiájáról, hogy nem derült ki a nézőknek, mi volt az a tett, mi az az ügy, ami miatt Szájer József bocsánatot kért, csupán Szájer saját narratíváját ismertették a hír lényegi tartalmának közlése nélkül.
Még Szájer nyilatkozatát is megcsonkították, és az ellenzéki megszólalókat is úgy idézték, hogy csak ki ne derüljön semmi belőlük az ügyről.
Pedig december elsején már órákkal az M1 Híradója előtt megjelent a belga ügyészség ügyre vonatkozó közleménye.
Nagyon kedvesen megírtam Dobosnak, hogy gyakorlatilag a kormánypártok sajtóosztályaként működve szándékosan közölték Szájer közleményét úgy, hogy a hír lényegi tartalma, Szájer lemondásának és bocsánat kérésének valós oka az úgynevezett kormánypárti szavazói kommunikációs burokban ne terjedjen el.
A Dobos vezette köztévét nem a törvényi és szakmai kötelezettség vezette a médiatartalom megszerkesztésénél, hanem a kormánypártok kommunikációs céljának teljesítése. Nem kiegyensúlyozottan tájékoztatottak a hírről, hanem propaganda feladatokat láttak el, mint mindig.
Dobosnak a törvény szerint 48 órán belül kellett volna döntenie és engem értesítenie. Ez sem sikerült neki.
Ettől még persze a hatósághoz fogok fordulni, de jól mutatja a hozzállásukat, hogy rájuk már a törvények sem vonatkoznak.

 

Ő az!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*