Péterffy Attila

Balhéznak a pécsi városvezetésben

Mindenki Pécsért Egyesületet is zavarja, hogy Péterffy Attila önjáró lett.

Péterffy Attila pécsi polgármester egyeztetés nélkül új alpolgármesteri posztot hozott létre, betöltésére kiválasztotta Nyőgéri Lajos helyi szocialista politikust, ám döntését még a polgármestert jelölő Mindenki Pécsért Egyesület is bírálja – írta szombaton a Pécs Aktuál hírportál.

Hirdetés

Honlap-SEO-Link építés-Hirdetés

    A portál cikkében hivatkozott a Mindenki Pécsért Egyesület – amely a 2019-es önkormányzati választásoknál a pécsi ellenzéki pártok közös indulásának gyűjtőszervezete volt – elnökségének közleményére, amely “indokolatlannak és kifejezetten károsnak” minősítette, hogy “a város polgármestere – kihasználva a rendkívüli helyzetet – egy újabb alpolgármesteri státuszt hozott létre.

Meggyőződésük, hogy sokkal inkább a válság sújtotta családok és hátrányos helyzetű pécsi polgárok megsegítésére kellene fordítani azokat a milliókat, amelyeket a harmadik alpolgármesternek fizetnek majd – tudatták.


    Az egyesület elnökségének közleménye szerint a polgármester visszaélt a veszélyhelyzetben ráruházott egyszemélyi döntés jogával, mivel ez az intézkedése nem a válság enyhítésére szolgál. Ezért arra szólították fel, hogy “a rendkívüli állapot” megszűnése utáni első közgyűlésen bocsássa szavazásra a harmadik alpolgármesteri státusz létrehozását, és csak akkor kezdeményezze a státusz betöltését, ha azt a közgyűlés minősített többséggel elfogadja – emlékeztetett a Pécs Aktuál.

Hirdetés

Online temetésközvetítés Magyarországon


    A portál úgy fogalmazott: ahhoz képest, hogy a polgármester pénteken azt állította, “többkörös egyeztetést követően választotta ki” újabb, MSZP-s alpolgármesterét, most a Mindenki Pécsért Egyesület elnöksége közleményben “ment neki” Péterffy Attilának. “Tehát vagy a polgármester nem egyeztetett velük (de akkor kivel igen?), vagy tudathasadásban szenvednek a városvezető koalíció vezetői.”


    Azt írták: a pécsi közgyűlés DK-frakciója szintén arra kérte a polgármestert: a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején tartózkodjon attól, hogy a járvánnyal nem közvetlenül összefüggő ügyekben a pécsi választók többségét képviselő frakciók egyetértése nélkül döntsön.
    A Pécs Aktuál szerint vitatott, hogy egyeztetett-e érdemben a polgármester a frakciókkal az alpolgármester kinevezéséről.


    Megemlítették, hogy a portálnak nyilatkozva a polgármester azt mondta, a városvezető koalíció frakcióvezetőivel egyeztetett Nyőgéri Lajosról, sőt, konkrétan az ő véleményük alapján döntött. Továbbá a portál “első kézből származó – de névtelenséget kérő – információkból” megtudta, hogy a városvezető koalíció frakcióvezetői szavaztak a harmadik alpolgármesteri tisztségről és a személyekről is a hivatalos bejelentés előtt.


    “Tehát Péterffy Attila nem mondott valótlant; ugyanakkor mégis érdekes az, hogy miért állítják, vagy legalábbis sejtetik egyes frakcióvezetők ennek ellenkezőjét” – írta a Pécs Aktuál.
    A pécsi közgyűlés ellenzéki Fidesz-frakciója már korábban úgy reagált a hírre: “Felháborító, hogy egy korábban rágalmazásért jogerősen elmarasztalt és cégvezetéstől eltiltott baloldali politikust nevezett ki Péterffy Attila Pécs vezetői közé.”


Péterffy Attila (Pécs, 1969. február 26. –) magyar gépészmérnök, politikus, 2019 óta Pécs polgármestere.
1993-ban gépészmérnöki diplomát szerzett a Miskolci Nehézipari Egyetemen.
Ezt követően a Pécsi Hőerőműnél helyezkedett el, melynek 2008 és 2015 között vezérigazgatója volt.
Politikai pályafutása
A 2019-es magyarországi önkormányzati választáson Pécs polgármesterévé választották. A város előző polgármestere, a fideszes Páva Zsolt nyugdíjba vonult, a kormánypárt jelöltje Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó lett, aki 12,13 százalékponttal kapott ki Péterffytől.
Ki Ő?

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*