Hiába. Kelet, az Kelet

El sem tudom képzelni, hogy kis hazánkban mennyire történhetne az meg a Japánban, hogy egy miniszter azért kér bocsánatot, mert megsértett egy ajánlást.

A szóban forgó miniszter, aki az olimpiáért is felelős elment egy olyan vacsorára, ahol ő volt a hatodik vendég.

A mi minisztereink bemehettek maszk nélkül az óvodába, flangálhatott miniszterelnökünk az EP ülése előtt a folyosón, miközben mindenkin maszk volt, közben hivatkozva a japán magyar rokoni kapcsolatra. és így tovább.

Hiába. Egy másik világ

Hasimoto Szeiko, az olimpiáért felelős japán miniszter nyilvánosan kért bocsánatot azért, mert megsértette az országos járványügyi ajánlást azzal, hogy részt vett a megengedettnél nagyobb létszámú csoportos vacsorán.

    A politikusra erőteljes kritika zúdult, miután kiderült, hogy egy hatfős társaság tagjaként volt jelen egy szusibárban, noha a koronavírus-járvány miatt arra kértek mindenkit a hatóságok, hogy legfeljebb öten vegyenek részt közös étkezéseken – írta beszámolójában az insidethegames.biz portál.


    A posztra tavaly szeptemberben kinevezett Hasimoto, aki gyorskorcsolyázóként olimpiai bronzérmes volt 1992-ben, azért is haragíthatta magára a közvéleményt, mert előtte nem sokkal Szuga Josihide miniszterelnök hasonló okból kényszerült bocsánatkérésre, miután a hónap közepén nyolc emberrel vacsorázott együtt, szembemenve saját kormányának szigorító rendelkezéseivel.


    Japánban a legutóbbi adatok szerint több mint 220 ezren fertőződtek meg a vírussal, a halálesetek száma pedig meghaladta a 3200-at.
    A jövő nyárra halasztott tokiói olimpiát a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendezik, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig tart a paralimpia.

+1

Most mond meg!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

2 + tizenkettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tovább az eszköztárra