Zendülés Capitolium előtt – egy embert lelőttek

Több a zendülésen résztvevő személytől megváltak alkalmazói

Az amerikai törvényhozás épülete elleni támadást követően egyre több felvétel kerül nyilvánosságra.

Mivel maguk az ostromlók jórészt maszk nélkül mászkáltak, sőt, saját közösségi felületükre posztoltak fényképeket, videókat, viszonylag könnyű őket beazonosítani, sőt az FBI egy külön oldalt is felállított arra a célra, hogy azonosítsák a résztvevőket.

A CNN most arról ír, hogy a videók és fényképek alapján beazonosított támadók sorra veszítik el munkájukat. Az amerikai hírcsatorna azt a marylandi Navistar-alkalmazottat hozza fel első példaként, akit a rombolás során a cég azonosítójával a nyakában fotóztak le.

Munkáltatója már be is jelentette, hogy megszüntette az illető munkaviszonyát. De ugyanerre a sorsra jutott Paul Davis texasi ügyvéd is, aki egy videófelvételen arról beszélt, hogy megpróbál bejutni a törvényhozás épületébe.

Egy későbbi Facebook-bejegyzésében már magyarázkodni kezdett, hogy békésen demonstrált egész idő alatt, illetve hogy „azt mondtam, megpróbálok bejutni a Capitoliumba, de békés úton.” Mindez már nem segített, az őt alkalmazó Goosehead Insurence biztosítótársaság felmondta munkaviszonyát.

Egy korábbi pennsylvaniai képviselő, Rick Saccone a Facebook-oldalán tette közzé, ahogy a Capitolium előtt demonstrál. A Saint Vincent egyetem, ahol Saccone tanárként dolgozott, azonnal vizsgálatot indított. Saccone végül maga mondott fel, azonnali hatállyal.

Hozzá kell tenni, a volt politikus előtte törölt egy olyan bejegyzést a Facebook-oldaláról, amely már nem mutatott olyan békés szándékot. Ezen így fogalmazott:


„Betörték a kapukat. Szeretnénk minden gonosz embert kiüldözni az épületből, akik elárulták az elnökünket.”

Forrás: Magyar Hang

Videó felvételek a Capitolium épületében lelőtt nőről.

És egy másik kameraállásból
További hírek

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*