Elgondolkodtató

Állva gondolkodó

Mint előző gondolataimban azt megírtam, Az Amerikai Egyesült Államok demokráciája messze nem az amit mi annak gondolunk.

Amikor csak úgy, minden figyelmeztetés nélkül lelőhetnek egy demonstrálót miközben a közelében jó néhány állig felfegyverzett rendőr áll, amikor USA közösségi platformjait birtokló óriásvállalatok A Google, a Twitter és a Facebook az Apple-el karöltve letiltják és elzárják az USA elnökét a közösségi platformoktól, ott nagy a baj.

És az Amerika. A demokrácia és a lehetőségek hazája.

Most ha szeretnék páthuzamot vonni az itteni események között, amikor egy magyar ellenzéki politikus szót emel azon problémás dolgok ellen, amik hazánkban történnek a királyi média ellentámadást indít, amikor a miniszterelnök párhuzamot próbál vonni az ellenzék TV székházi akciója és a Capitoliumban történtek között – ahelyett, hogy a 2006-os eseményeket venné célba, mikor egy törvényesen megválasztott kormány ellen szerveztek megmozdulásokat és gyújtották fel a fél belváros – elgondolkodtató.

Amikor a fél világ vezető emberei, a TV-ben mutatták be, hogy beoltatták magukat a vakcinával, míg a magyar miniszterelnök az ezt firtató kérdésre csak annyit mondott, hogy majd ha sor kerül rá, sokat mond.

Amikor egy kiváló magyar biokémikust proli módom, csak asszonyságnak nevezi egy ország miniszterelnöke, amikor elindítják, az amúgy harmat gyenge “ellenfelét” a Facebooknak, ezzel sok ember számára előre vetítve az amerikai közösség platform betiltását – soha nem fogják megtenni – amikor egy a kormányhoz közel álló nagyvállalkozó egy rádiós volt feleségével csalja meg a hitvesét, ott valami nem stimmel. Ugyanis ezek NEM magán ügyek.

Amikor a Fidesz legravaszabb, egyben legokosabb alapköve az ereszen csúszik le menekülve egy melegbuliról a rendőrök elől, amikor a másik, ráadásul olimpiai bajnok “tornászpolgár-mesterről” kompromittáló videók kerülnek elő, majd egy nagykövet laptopjáról több ezer pornográf pedofil fotó lát napvilágot, miközben az ellenzék prominens pártjának egyik országgyűlési képviselője olyan fotókat küldözget nőknek, amin a farkát veri, míg a másik kurvákkal hetyeg, hát el kell gondolkodni.

A sor hosszú lenne mindkét oldalon. És jövőre választások.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*