Szentendre HALOTTASHÁZ

Rémisztő állapotok Szentendrén

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Szentendrén járt és beszámolt az ott uralkodó állapotokról.

Drámai videó jutott el hozzám, amelyen az látszik, hogy a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek.

Megdöbbentő és kegyeletsértő módon a koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak. Így viszont a nyitott koporsóban fekvő testekre fektetik rá az újabb koporsót 😞 A videó készítője szerint ezek az emberek az otthonukban hunyhattak el, de vírusfertőzés miatt, ami szintén számos kérdést vet fel – leginkább azt, hogy lehet az, hogy ezek az emberek nem jutottak el a kórházba?

A Facebookra természetesen nem tehetek ki ilyesmit, de erős idegzetűek megnézhetik a felvételt itt:https://vimeo.com/497203334 (sajnos a videó már nem elérhető a szerk.)

Az elmúlt időszakban több olyan felvételt kaptam különböző kórházak proszektúráiból, amelyeken a helyhiány miatt megrázó, méltatlan és kegyeletsértő körülmények között elhelyezett halottak láthatók.

A felvételek többsége annyira döbbenetes, hogy soha nem hozhatók nyilvánosságra – még akkor sem, ha mindennél jobban kifejeznék, mekkora a baj. A késői, kaotikus és dilettáns járványvédelem, az eleve hiányos kapacitású egészségügy és a valóságot kozmetikázó propaganda együttesen még a hivatalos adatok szerint is Európa egyik legsúlyosabb járványhelyzetét okozta Magyarországon.

A valós helyzet azonban még a hivatalosnál is rosszabb lehet, különben miért tagadnák meg részletes, kórházankénti halálozási adatok kiadását. Eközben a propaganda a valósnál jóval pozitívabb képet próbál kelteni, Orbán Viktor pedig egyenesen azt mondta: KIVÉDTÜK a második hullámot.

Ez a hazudozás csak tovább súlyosbítja a helyzetet, hiszen sokakban hamis biztonságérzetet kelthet, erősítheti a „járványtagadó” nézeteket – pedig még egyáltalán nincs itt a lazítás, sőt, a videó tanúsága szerint a jelenlegi intézkedések sem elégségesek.

A propagandisták persze gyaláznak majd emiatt, de kénytelen vagyok ezt a felvételt nyilvánosságra hozni . Azt mondják, az ellenzék „halálkampányt” folytat, pedig valójában az életért harcolunk, amikor a valóságot akarjuk megmutatni. Az embereknek tisztában kell lenniük a helyzet súlyosságával és a kormány nem teheti meg, hogy eltitkolja a baj mértékét, a kórházak végzetes leterheltségét.

Hadházy Ákos tegnapi beszámolója a szentendrei halottasházban működő állapotokról nagy port kavart a kormány berkeiben és a gépezetet beindították.

Jó szokásukhoz híven lejárató kampányt indítottak a közmédiában. Nem először.

Hadházi Facebook oldalán reagált a témára.

Az igazság nem rémhírterjesztés. A kormány propagandagépezetében elég komoly zavart keltett az a videó, amit pénteken tettem közzé a szentendrei halottasházban uralkodó állapotokról.

Mielőtt bármi másra rátérnék, hadd jegyezzem meg, hogy maga a temető üzemeltetője ismerte el, mondta el a lényeget: azért volt annyira sok elhunyt a halottasházban, mert COVID-járvány van.

Ennél nem szerettem volna többet elmondani – csak annyit, hogy a helyzet rossz, sokkal rosszabb, mint azt a győzelmi jelentéseket harsogó propaganda beállítani igyekszik.
A második gondolat legyen egy tisztelgés a szentendrei polgármester előtt (akitől elnézést is kérek, hogy plusz munkát okoztam, nem őket akartam bántani, sőt): Fülöp Zsolt azonnal a helyszínre sietett, és elrendelte, hogy javítani kell a helyzeten.

A vizsgálat egyébként csak kiegészítette a videón látottakat ( a hűtés hiánya, az “adminisztráció hiánya” miatt meg “nem lehet megállapítani”, hogy mikor mennyi halottat hoztak és vittek el…. )

Azonban a mondanivalóm lényege nem az, hogy SZENTENDRÉN mi történt, hanem az, hogy NAGYON SOK HELYEN ilyen tragikus állapotok vannak a rendkívül sok halott miatt.


Az igazán érdekes azonban a rendszer kiszolgálóinak reakciója, mintha nem beszéltek volna egymással: egyszer “nevetségessé váltam”, mert hiszen a szentendrei – nem fideszes vezetésű – önkormányzat a felelős. Másszor álhíreket terjesztek, aminek némileg ellentmond, hogy kegyeletsértő is vagyok, igazán eldönthetnék, hogy akkor most az ő világukban igaz-e, amit megmutattam vagy sem!


Jól mutatja ennek a videónak az utóélete is, mi történik ebben az országban: kormányzás helyett propaganda van csupán. Mindig valaki más a hibás, soha nem a kormány: vagy én, vagy a szentendrei önkormányzat, de biztosan nem a kormány, amely lezüllesztette az egészségügyet és bűnös módon félrekezelte a járványt és görcsösen titkolózik. Amikor valódi segítségre lenne szükség, akkor is csak a bűnbak keresés zajlik, pedig az még soha egyetlen életet sem mentett meg.


Megint el kell mondanom még, hogy a pénteki videó egészen visszafogott. Sajnos sok más felvétel is eljutott hozzám kórházakból, amelyeket a kegyelet és a jó ízlés nem enged megmutatni. Higgyék el: nagy a baj! A járvány létezik, a vírus az esetek egy részében halálos. Az, hogy az esetek mekkora részében, az nagyban függ attól, hogy az adott ország egészségügye mennyire leterhelt.

A magyar egészségügy pedig sajnos a végletekig túlterhelt (a temető képeknél pl. SOKKAL durvább a héten általam közzé tett zárójelentés, amelyik feketén-fehéren kimondja, hogy nincs elég hely a COVID-osztályon. Érdekes lenne tudni, hogy erre mit mondana a propagandamédia. Egyelőre inkább elhallgatja). Vigyázzanak magukra és egymásra!

Ez van

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*