Úgy tűnik elgurult

Bene Tóni

Amikor már ott tartunk, hogy a sorozatosan elcseszett lépéseket követően belemerészkedik a Főnök egy újabb eszement trükkbe, pontosan mutatja a kórképet.

A gyógyszer elgurult. Szólni kéne Graznak.

Orbán Viktor útnak indította a modern kori magyar Odüsszeuszt, hogy minden áron szerezzen be valahonnan valamennyi vakcinát, mert baj lesz. És persze könnyű rákenni az egészet az EU-ra. Meg Sorosra. Meg a hollandokra és főleg a WC-s nénire.

Tény. Kurva kevés vakcina jutott eddig országunkba, ezért veszélyben a beígért jóslat, miszerint számukra minden ember élet fontos. Számomra is.

Pont ezért tartom elkurt lépésnek, hogy a kínai vakcinára fáj a Főnök foga és akár az Európai Unió Gyógyszerügynökséget is megkerülve onnan akarja behozni a cuccost.

Jó. Nem állítom, hogy hatástalan, de azért már álljunk meg egy szóra. A kínairól nem tudunk semmit. Ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával oltani nem éppen életbiztosítás.

Ugyan Törökország elkezdte a kínai vakcina használatát, de ők nem tartoznak még ide. Kérdés. Akkor mi már nem tartozunk oda?

Törökországban csütörtökön a kínai CoronaVac vakcina vészhelyzeti alkalmazásával megkezdődött a lakosságnak az új koronavírus elleni tömeges beoltása – jelentette a török sajtó.

A török vezetés 50 millió adagot rendelt a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó gyengített vírusokon alapuló CoronaVac nevű védőoltásából.

Decemberben a török hatóságok egy részleges vizsgálatból 91,25 százalékos hatékonysági rátát állapítottak meg, míg Indonéziában 65,3 százalékosnak bizonyult az oltóanyag hatékonysága. Az illetékes brazil egészségügyi intézmény kedden arról számolt be, hogy náluk mindössze 50,38 százalékos hatékonyságúnak mutatkozott a CoronaVac.

És akkor a nagy ember fogja és berendelni készül. Erről ennyit.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*