Donald Trump

Trump annyira nem rossz

Romney következetes Trump-kritikusnak számít a párton belül és az egyetlen republikánus, aki a volt elnök mindkét alkotmányos felelősségre vonási tárgyalásán (impeachment) Trump ellen szavazott. A szenátor úgy fogalmazott:

“Azt hiszem, megnyeri a jelölést, ha indul. Nem vagyok jós, de nézem a közvélemény-kutatásokat, amelyek azt mutatják, hogy ha Trump elnök is ott lesz a 2024-ben potenciális jelöltként felmerültek között, akkor földcsuszamlásszerű győzelmet arat.”


    A republikánusok háromnegyede azt szeretné, hogy Donald Trump volt amerikai elnök komoly szerepet töltsön be a pártban – ez derült ki a Quinnipiac Egyetem múlt héten közzétett országos közvélemény-kutatásából.

Reklamáljunk egyet

A felmérés kimutatta, hogy a republikánusok csupán ötöde nem akarja, hogy a volt elnök továbbra is meghatározó szerepet töltsön be a pártban. A közvélemény-kutatás adatai szerint a republikánusok 87 százaléka azt mondta, hogy Donald Trumpnak ismét meg kell engedni, hogy elinduljon az elnöki székért folyó versenyben.

    A volt elnök impeachment-tárgyalása után a Politico hírportál és a Morning Consult globális közvélemény-kutató cég felmérése azt mutatta ki, hogy tíz republikánusból hat szerint Trumpnak fontos szerepet kellene játszania a párt életében, valamint hogy tízből nyolc republikánusnak kedvező a véleménye a volt elnökről.

A felmérés szintén kimutatta, hogy Trump népszerűségét tekintve jelenleg messze megelőzi a potenciális 2024-es republikánus elnökjelölt-aspiránsokat.


    Mitt Romney elmondta, hogy továbbra sem tudja elképzelni, hogy Trumpra szavazzon.

“A múltban sem szavaztam rá. Valószínűleg olyanok mögé állnék be, akik szerintem jobban képviselik a republikánus pártnak azt az apró szárnyát, amelyet én is képviselek “.

A szenátor úgy fogalmazott: a volt elnök

“messze a legerősebb hang és a legnagyobb hatást kiváltó politikus a pártomban”.

A republikánus politikus szerint Donald Trump 2024-ben is versenybe száll az elnöki pozícióért.
    Szenátusi felmentése után Donald Trump közleményében utalt arra, hogy ismét tevékenyen részt vesz majd a politikai életben.

“Az a történelmi, hazafias és gyönyörű mozgalmunk, amelynek célja, hogy Amerikát ismét nagyszerűvé tegyük, csak most kezdődött. Az elkövetkező hónapokban sok mindent kell megosztanom veletek, és várom, hogy folytathassuk hihetetlen utunkat együtt

– írta akkor.


    Egy héttel ezelőtt a Newsmax amerikai televízió kérdésére – miszerint 2024-ben pályázik-e az elnöki pozícióra – Donald Trump úgy válaszolt: “Még korai megmondani”, de sok nagyszerű közvélemény-kutatási adatot látok, az biztos”.

Trump menye és volt vezető tanácsadója, Lara Trump a hétvégén azt mondta, hogy a volt elnök közölte velük, hogy

“Még korai megmondani”, de sok nagyszerű közvélemény-kutatási adatot látok, az biztos”.

Trump menye és volt vezető tanácsadója, Lara Trump a hétvégén azt mondta, hogy a volt elnök közölte velük, hogy

“még nem ért véget a története és valószínűleg érdekelné a 2024-es elnökválasztási verseny.”

Címlapfotó: (AP Photo/Evan Vucci)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*