bodolai

Amikor Bodolai elmeséli

Az Index bedarálása Bodolai László szemszögéből nézve. Talán az Index volt az újságírás megmaradt független fellegvára, de a NER úgy gondolta nincs helye a politikában egy ilyen hírportálra. Bodolai László kendőzetlen igazsággal mesél azokról a hónapokról, amikor közreműködésével a portál megszűnt függetlennek lenni.


2020 nyarán hosszú csatározások után a Fidesz bevette a magyar nyilvánosság legfontosabb független bástyáját, az Indexet: miután Dull Szabolcs kirúgását követően a teljes szerkesztőség felállt, a laphoz érkezett újságírók egy NER-kompatibilis, kilúgozott, színtelen-szagtalan sajtóterméket csináltak az Indexből.

Novemberben a színjátéknak is vége lett, ugyanis az Index.hu Zrt. részvényeinek megvásárlásával Mészáros Lőrinc embere, Vaszily Miklós közvetlen befolyást szerzett a lap felett. A PartizánPolitika adásában a titkosszolgálati múlttal rendelkező Bodolai Lászlóval beszélgetnek, aki Simicska Lajos és Spéder Zoltán kavarásai révén lett 2017-ben a lapot tulajdonló alapítvány elnöke, így az egyik kulcsszereplője volt annak a folyamatnak, melynek a végén a portál az orbáni médiarendszer részévé vált.

Egy Comment

  1. Pingback: Bajban a Pesti TV - Most kezdődik a tarhálás művészete? - Szikratávíró

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*