Itt van nekünk a Magyarországi Munkáspárt 2006

Négy évente, vagy esetleg valamilyen zsírosabb időközi önkormányzati választásokon kerül elő országunk szélső balos pártja. Oly annyira, hogy például 2006-ban Egercsehiben a párt tagja lett a polgármester. Sok minden tnem tudunk róluk, a közszolgálati nem foglalkozik különösebben velük.


Kik is ők?

A Magyarországi Munkáspárt 2006 – Európai Baloldal (röviden: Európai Baloldal) magyarországi marxista, kommunista párt. 2006-ban jött létre, a Munkáspártból a XXI. Kongresszus idején kivált tagok alapították.

2005-ben rendezte a Munkáspárt a 21. Kongresszusát, melyet a párton belüli ellenzék nem ismert el érvényesnek. Ezt megelőzően a Munkáspárt Központi Bizottsága kizárta a pártból Fratanolo János elnökségi tagot és Vajnai Attila alelnököt. A kizárást az érintettek és a párt etikai bizottsága törvénytelennek minősítette, de a párt elnöksége a szervezeti szabályzatot megsértve nem korrigálta a jogtalan döntést.

A sorozatos nézetkülönbségek odáig vezettek, hogy a párttagság egy része kivált és önálló kongresszust szerveztek Vajnai Attila vezetésével, melynek során új pártot alapítottak Magyarországi Munkáspárt 2006 néven. A párt indult a 2006-os választásokon, ahol azonban még nem ért el számottevő eredményt. A 2006-os önkormányzati választásokon már eredményesebben szerepelt az újjászervezett párt. Egercsehiben a párt jelöltje, Tóth Andrásné nyerte el a polgármesteri tisztet. Bátonyterenyén Sóós Károly, Hódmezővásárhelyen Havránek Ferenc bejutott a városi önkormányzatba.

A párthoz köthető a vörös csillag legalizálása Magyarországon a strasbourgi bíróságon lefolytatott próbaperrel.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 deklarálta az Európai Baloldali Párthoz való csatlakozási szándékát, melynek nyomán a párt hivatalosan is részt vesz az Európai Baloldali Párt rendezvényein.

2009-ben indult a Támpont mellett a párt internetes újságja, A MI IDŐNK, amely először pdf formátumban jelent meg, majd 2014-től hírportállá és a párt hivatalos weboldalává alakult.

Ide pont jól jön egy hirdetés

  • Mosó és mosogatógép szerelő
    by APEV on november 7, 2022 at 6:09 du.

    Mosógép javítás, villanybojler javítás beüzemelés, mosó és mosogatógépszerelés, bojler szerelés hétvégén is. Tel.:06/1/608-8606 Mobil.:06/30/659-98-22 Budapesten és Pest-megyében […]

2013. május elsején a Munkáspárt 2006 Pécsett nyilvánosan Vörös Csillagos zászlókkal, pólókkal demonstrált, ám azt az új törvénynek megfelelően használta, azaz nem zavarta a köznyugalmat. A felvonulást egy neonáci csoport zavarta meg, akik lökdösődni kezdtek és kitépték Benyik Mátyás, az Attac Magyarország elnökének kezéből szervezetének zászlaját. A rendőrség a helyszínen elkapta a tetteseket.

A párt 2009-ben fordult Bajnai Gordon miniszterelnökhöz a Junge Welt lap által feltárt bőnyi, neonáci kiképzőtábor ügyében, ám lépések ez ügyben nem történtek.

Hogy megkülönböztesse magát a Thürmer-féle Munkáspárttól, a párt 2013. évi kongresszusán névkiegészítésként felvette az Európai Baloldal nevet, ami egyben a párt rövidítése is.

Az Európai Baloldal többször tett bejelentéseket Adolf Hitler emléktúrák, valamint egyéb neonáci koncertek és rendezvények ellen, több esetben a hatóságok vagy rendezvényszervezők sikerrel akadályoztál meg ezeket.

2015-től rendszeresen megrendezik a Baloldali Sziget Fesztivált, 2016-ban és 2017-ben Horányban, ahol korábban a Horthy-rezsim ellen szervezkedett az akkoriban illegális baloldal.

A párt tagjai 2012 márciusában csatlakoztak Nyári Zsolt, a Zöld Baloldal szóvivőjének éhségsztrájkjához, aki a lakcím nélküli állampolgárok egészségügyi ellátása (és egyéb juttatásokból való kiesése miatt) miatt tiltakozott és az ombudsmanhoz fordult. Az éhségsztrájk sikerrel zárult, hiszen az ombudsmani jelentés feltárta a jogszerűtlenséget, ám az ügyben nem történt előrelépés, az Európai Baloldal ezért 2017 augusztusában ismét az ombudsmanhoz fordult.

2017-ben alakult meg a Táncsics alapszervezet, ami a párt ifjúsági szervezetének szerepét töltötte be a FiBU és a MIKSZ után. Több sikeres közös akció után, 2019 áprilisában az alapszervezet tagjai konfliktusba kerültek a párt vezetésével. Mivel a tagok döntő többsége kilépett, 2019. április 29-én megszűnt a Táncsics alapszervezet és a kilépett tagok a Balpártban folytatták tovább politikai tevékenységüket.

Csepeli László Pécs városi elnök egy 40 milliós lakásszövetkezeti hiány miatt indított harcot az ellen, hogy ezt az összeget ne terheljék a társasházi lakókra. Az ügyben a legfőbb ügyész és a miniszterelnök – jogellenesen – nem válaszolt a nekik írt hivatalos levelekre. (Wikipedia)

Most éppen mit is zavarja őket?

Ismét életveszélyes és felelőtlen a NATO európai hadgyakorlata

Nincs és vélhetően nem is lesz róla információ, milyen károkat okoztak Európa társadalmainak azok a vezetők, akik több tízezer katonát akartak átvonultatni a kontinensen a Defender Europe 2020 hadgyakorlat jegyében.
    

Az idénre tervezett Defender Europe 2021 ismét több tízezer, főként az Egyesült Államokból érkező katonát akar végigvonultatni Európán a koronavírus járvány kellős közepén.


     Az USA a Csendes-óceánon Kínát is provokálja a tervezés alatt álló Defender Pacific hadgyakorlattal.
     Képmutatás a “Védő” szót elhelyezni a művelet nevében, miközben a nyugati hatalmak már évek óta támadó szellemben provokálják ezen országokat.
     A Defender 2021 hadgyakorlat súlyosan veszélyezteti Európa, egyben hazánk lakosságának egészségét.
     A katonák súlyosan fertőzött országokból érkeznek, a kontinens egészén áthaladó, főleg jó erőben lévő fiatalok pedig átadhatják a fertőzést a gyengébb fizikumú lakosok tömegeinek.


     Miközben az USA és a nyugati világ lakói elbocsátásoktól, kilátástalanságtól, túlmunkától, bezártságtól és pénzhiánytól szenvednek, az ilyen műveletek nem jelentenek mást, mint az adófizetők pénzének elpocsékolását.
     A magyar kormány az adófizetők keservesen kitermelt adóforintjait is feleslegesen öli a NATO-ba, amely nem védelmet, hanem katonai és most járványügyi veszélyt is jelent hazánkra.

Európai Baloldal
Sajtóiroda

     Kiadó: Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*