Támadd az erőset

A Péter

Van egy mondás. Mindig a legerősebbet verd meg először. A Fidesz is tudja ezt. Egyszer már lejátszották ezt a meccset és a Jobbikot majdnem kivéreztették. Most jön a második menet.

Pesti Srácok értesülése szerint a számvitel rendjének megsértése miatt nyomozást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Jobbik gazdálkodása ügyében. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) még 2020 decemberében közölte, hogy a

 

saját tagságát és a közvéleményt is megtévesztette a Jobbik Magyarországért Mozgalom, mivel a párt gazdálkodása 2017-ben és 2018-ban sem volt átlátható és elszámoltatható.

A pénzügyi kimutatásokat nem terjesztették a párt szélesebb tagságát képviselő kongresszus elé.

Közleményében az ÁSZ akkor úgy fogalmazott:

 

A Jobbik 2017–2018-ban több mint 1,4 milliárd forint közpénzt kapott. A párt 2017. évi és 2018. évi pénzügyi kimutatása sem ad megbízható és valós képet a párt gazdálkodásáról. A feltárt szabálytalanságok kijavítása érdekében a Jobbik elnökének intézkedési tervet kell készítenie. A most lezárt ellenőrzés során feltárt gazdálkodási szabálytalanságok 2005 óta visszatérően jelen vannak a párt gazdálkodásában- írja az index.hu

Ide beteszünk egy hirdetést

Ágyi poloska irtás garanciával vegyszeres és bió megoldásokkal

Decemberi reagálásában a Jobbik megalapozatlannak nevezte az Állami Számvevőszék állításait. Az ellenzéki párt többek között azzal érvelt: az átláthatóságot nem csak azzal lehet biztosítani, hogy a kongresszusuk elé terjesztik a törvény szerinti beszámolót, ugyanakkor 2017–2018-ban többször is tájékoztatták a gazdálkodásról a Jobbik felügyelőbizottságát, számvizsgáló bizottságát, országos választmányát, illetve a kongresszust is.

A párttörvény szerinti beszámolót pedig a Jobbik honlapján és a hivatalos értesítőben is megjelenítették a törvényi határidőn belül.

Az ellenzéki párt álláspontja az volt, hogy valójában a párttörvényt kellene módosítani úgy, hogy harmonizáljon a számviteli törvény rendelkezéseivel, így elősegítve az átláthatóságot, és elejét véve a törvényi ellentmondásokból adódó értelmezési vitáknak, szükségtelen bírságoknak.

0

Most mond meg!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

5 × öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tovább az eszköztárra