Lesz Nagy-Magyarország is Orbán térképén?

A Péter

Egyszer csak lesz Nagy-Magyarország is Orbán térképén?

Hogy miért gondoltam én évekkel ez előtt arra, hogy délen tervezgetnek valamit? És ez még csak a kezdet? Orbán benne van az Európa térkép átrajzolásában? Ismerős a történet.

Ezúttal olyan tervezetekről van szó, amelyek állítólag a szlovén miniszterelnök, Janez Janša irodájában készültek, és személyesen adták át őket az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek. 

Florcontroll Service Kft. Távfelügyelet Pécel, Isaszeg, Maglód, Rákosmente

  • Rendőrségi RSS hírcsatorna
    by florcontroll on április 24, 2022 at 10:58 de.

    Újabb fogásEmbercsempész és illegális migránsok Tatabánya közelébenOrszágos összesítőOrszágos határrendészeti összesítőIsmét teljes szélességében járható a 22-es számú főút

Persze papír az nincs róla, de ezért hívják non-papper-nek. A tervekről az index.hu számolt be.

Koszovó északi, szerb többségű területei a német többségű, Olaszországhoz tartozó Dél-Tirolhoz hasonló, rendkívül széles körű autonómiát kapnának, ennek fejében pedig Szerbia nem ellenezné az albán többségű Koszovó egyesülését Albániával. Észak-Macedónia és Montenegró albán többségű részei is az újonnan létrejövő Nagy-Albániát gyarapítanák.

Szerbia emellett vagy megkapná a szerb többségű boszniai Szerb Köztársaságot, vagy Észak-Koszovóhoz hasonlóan a boszniai szerbek entitása is Dél-Tirol-típusú autonómiában részesülne, csakúgy, mint a horvát többségű Nyugat-Hercegovina. Bosznia-Hercegovina ezen része vagy az anyaország Horvátországhoz csatlakozna, vagy Bosznia-Hercegovinán belül – a délszláv háborút lezáró 1995-ös daytoni-megállapodásban rögzítettek helyett –, a Bosnyák-Horvát konföderáció megszüntetésével a horvátok is önálló entitáshoz jutnának.

A címfotó illusztráció

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*