Hogyan ne fizess járulékot, ha nagy cég vagy

Rengeteg cikk foglalkozott a sajtóban azzal, hogy (viszonylag) milyen jól lehet keresni futárként az étel házhoz szállító cégeknél, így talán nem is annyira meglepő, hogy az utóbbi időben viharos gyorsasággal sikerült több ezer főt toborozniuk.

A G7.hu megkeresésére a Netpincérnél elmondták, hogy már 4200-nál is több futáruk van, és a Woltnál is 4 ezer felett járnak.

A g7.hu gazdasági portál érthetően és világosan magyarázza el, miért is lépett többek között a kormány a KATA kivéreztetésére a legbrutálisabb megoldással.

Tehette volna másként is, kedvezve a mikorvállalkozásoknak, de nem tette. Nem értett hozzá, nem volt rá ideje, vagy nem akarta?

Ezt senki sem tudja. De azt tudjuk most már, hogy a két legnagyobb ételkiszállító cég összes futára KATA-s, keresetük a legoptimálisabb esetben eléri a 6-800 ezer forintot és ebből az államnak havonta 50 ezret fizetnek, míg a megbízójuk egy büdös vasat sem a kincstárba utánuk.

A két mogul összesen közel 9 ezer futárt “alkalmaz” amivel Magyarország negyedik legnagyobb munkáltatója lehetne, de még sem az.

Ez jelentős szám, hiszen összesen csak 150 olyan cég van Magyarországon, amely 1500 főnél nagyobb éves statisztikai létszámmal rendelkezik, 2 ezernél több pedig száznál is kevesebb van.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*