Ez be fog baszni emberek

Évtizedek óta sejthető volt, hogy Putyin nem ül meg a valagán. Amióta ő ül a lovon, azóta Európa a bombán. Folyamatosan terelt, altatott, békésen szunyókált, lovagolt, pecázott, medvével bunyózott. Várt. Míg nem érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy kilépjen Moszkva melletti dácsájából és a kezébe vegye a távcsöves Dragunov fegyverét, Európa nyugati felére célozva. Hogy Európa benyalta? Hogy Európa békésen pipázott a hintaszékébe?

Hát a nyugat már csak ilyen azzal a hülye demokráciájával. Ezt meg kellett lépnie a nyugatnak – szankciók – különben véglegesen az orosz energiára lesz ráutalva Európa.

Még szerencse, hogy van egy konténeres csávó aki elviszi a szemetet!

Ha nem áll le a német az atomenergiájával, és nem nyalja fényesre a zöldek seggét és már időben elkezdi a leválást az orosz gázról Európa többi tagországával egyetemben, hát, most nem sírna senki szája, hogy télen bizony hideg lesz.

Nem emlékszem, hogy a magyar kormányon kívül, még ki volt az az eszement, aki rezsicsökkentést hirdetett a kifogyhatatlan és olcsó gázról mesélt és ezzel elaltatta a saját állampolgárait? Aki ezt elhitte bármelyik oldalról, ott most nehezebb lesz.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*