Jeffrey Sonnenfeld szerint az oroszok meg vannak lőve

A szankciók hatékonyan megbénították az orosz gazdaságot. Ez a következtetés a Yale-i Jeffrey Sonnenfeld és 18 c0-szerző új, 118 oldalas tanulmányában .

Miért számít: Az orosz szankciókkal kapcsolatban az a nagy kérdés, hogy van-e foganatja, ha kizárják az orosz olajat és gázt. Míg a hivatalos orosz statisztikák azt sugallják, hogy a gazdaság olaj- és gázbevételeit arra használja fel, hogy ellenálljon a szankciók hatásainak, Sonnenfeld lapja szerint a hivatalos orosz statisztikák hazugságok – írja az axisos.com

Amit találtak: A lap eredményei kijózanító tényeket tartalmaznak az orosz gazdaságról.

  • “Az orosz import nagyrészt összeomlott” – írja a lap, ami hatalmas ellátási hiányt okoz, és megtagadja az országtól a kulcsfontosságú alkatrészeket és technológiákat.
  • “Az orosz hazai termelés teljesen leállt.”
  • A szerző szerint az Oroszországot elhagyó külföldi cégek adják az orosz GDP 40 százalékát, amelyek közül szinte egyik sem fog hamarosan visszatérni.

 “Előre nézve nincs kiút Oroszország számára a gazdasági nyomásból mindaddig, amíg a szövetséges országok egységesek maradnak a szankciós nyomás fenntartásában és fokozásában.”

 Oroszország további csökkentését jelentette be Európába irányuló földgáz ellátásban. A lap azonban azt állítja, hogy Oroszországnak nagyobb szüksége van Európának a földgáz megvásárlásához, mint Európának az orosz földgáz megvásárlásához.

  • Mivel a földgáz “nagyon nem helyettesíthető árucikk”, amelyet évtizedek óta csöveken szállítanak, Oroszországnak nagyon kevés alternatív exportpiaca van a gáz számára, és földgáz exportjának 83%-a Európába irányul.
  • Európa ezzel szemben földgázának mindössze 46%-át importálja Oroszországból.

Oroszország ukrajnai agressziós háborújának gazdasági következményei minden országban érezhetőek, de különösen pusztítóak Oroszországban mindaddig, amíg a szankciók érvényben maradnak

Jó!

De ki a tököm, az a Jeffrey Sonnenfeld?

Jeffrey Sonnenfeld (született: 1954. április) a Yale School of Management menedzsment gyakorlatának Lester Crown professzora, valamint vezetői tanulmányokért felelős dékánhelyettese.

Sonnenfeld a Yale Egyetemmel kapcsolatban álló Chief Executive Leadership Institute (CELI) alapítója és vezérigazgatójaként ismert.

Sonnenfeld rengeteg üzletembernek, valamint több amerikai elnöknek és mindkét párt jelöltjeinek adott tanácsot, köztük Joseph Bidennek, Donald Trumpnak és Bill Clintonnak, mint a vezető üzleti és politikai vezetők közötti összekötő.

A rendszeres üzleti konferenciák összehívása mellett, közvetlenül a 2020-as amerikai elnökválasztást és a 2021-es Capitol-támadást követően Sonnenfeld több magas szintű megbeszélésre hívta össze a felső vezetőket a közös tervezés érdekében.

Az ukrajnai 2022-es orosz invázió közepette Sonnenfeld részt vett azon erőfeszítésekben, hogy a multinacionális vállalkozásokat a Yale CELI cégjegyzékén keresztül ösztönözze Oroszország elhagyására.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*