65 éve történt a tragédia

Februárban lesz pontosan 65 éve, hogy lezuhant egy Miamiba tartó DC-6-os repülőgép, amely hétvégi pihenésre szállította a mintegy 90 fő utast a fedélzetén.

Ez a cikk nem születhetett volna meg, ha nincs az Arcanum Digitális Tudománytár, amely 250 év újságcikkeit öleli fel és digitalizálja kutatók, újságírók és mind azok számára, akiket érdekelnek a múlt fontos pillanatai.

Népszabadság – 1957 február 3.

Forrás: pinterest

Mint az AP és a Reuter jelenti, pénteken a késő esti órákban egy Miamiba tartó, zsúfolásig telt négy motoros DC—6 mintájú utasszállító repülőgép, néhány perccel azután, hogy heves hóviharban útnak indult La Guardia repülőtérről, a levegőben kigyuladt és az East River közepén lévő Riker’s szigetre zuhant.

A repülőgépen ötfőnyi személyzet és csaknem 90 utas tartózkodott, valamennyien Floridába készülő weekendezők.

A szerencsétlenül járt gép utasainak megmentésére elsőnek a szigeten lévő börtön rabjai siettek, majd megindultak a mentési munkálatok kompokkal és csónakokkal a folyó mindkét partjáról. Az eddig beérkezett jelentések szerint a halálos áldozatok száma.
ma 25—30-ra tehető.

Eddig összesen 21 holttestet sikerült megtalálni. 37 utast különböző sérülésekkel a börtön kórházába szállítottak. Néhány sebesült állapota súlyos. A repülőgépen hat gyermek is utazott, közülük az egyik életét veszítette. A gép ötfőnyi személyzete életben maradt. A mentési munkálatok még a szombati kora reggeli órákban is folytak.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*